Bedrijfshulpverlening – Basis

Een Bedrijfshulpverlening opleiding verzorgt door mensen uit de praktijk!

“Ik heb nooit eerder iets met bedrijfshulpverlening gedaan. Om iets voor mijn collega’s te kunnen betekenen als er zich een calamiteit voordoet, sprak mij enorm aan. Onlangs heb ik dan ook de eendaagse training Basis BHV gevolgd. Ik moet zeggen, het voelt erg goed nu ik weet wat te doen”.

BHV Cursus basis

1-daagse cursus

De basis BHV Cursus heeft als doel om BHV’ers-in-wording de basisbeginselen van het bedrijfshulpverlenen aan te leren. Hierdoor zijn zij in staat om in noodsituaties adequaat te handelen en hulpbehoeftigen op correcte wijze hulp te bieden.

Voor wie is een BHV Cursus bedoeld?
Volgens de Arbo-wet is een organisatie verplicht om minimaal één bedrijfshulpverlener in dienst te hebben. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf, is dit één persoon of een meervoud daarvan.
De basis BHV Cursus is bedoeld voor een ieder die door een leidinggevende is aangedragen om de rol als bedrijfshulpverlener binnen de organisatie te vervullen. Zij worden in staat geacht om in een situatie van paniek het hoofd koel te kunnen houden.

De inhoud van BHV Cursus
De basis BHV Cursus is praktisch, doelgericht en zeker niet saai! In deze 1-daagse cursus worden de deelnemers klaargestoomd om de rol als bedrijfshulpverlener uit te kunnen voeren. Voor een optimaal resultaat wordt in de cursus theorie en praktijk samengebracht.

De BHV Cursus bevat de volgende onderdelen:
-levensreddende handelingen (EHBO)
-communicatie
-ontruiming
-brandbestrijding

Ochtend gedeelte 
De ochtend is gericht op levensreddend handelen. De deelnemers leren hoe ze bij verschillende letsels moeten optreden. Daarbij wordt ook uitvoerig aandacht besteed aan het bedienen van de AED (automatische externe defibrillator). De ochtend wordt afgesloten met een toets over levensreddend handelen.

Middag gedeelte
In de middag komen communicatie, ontruiming en brandbestrijding aan bod. Ook dit onderdeel wordt afgesloten met een toets over de behandelde onderdelen.

Certificaat bedrijfshulpverlener
Na het slagen voor de 2 examens van de basis BHV Cursus, mag de cursist zich officieel bedrijfshulpverlener noemen. Ter bevestiging zal het certificaat bedrijfshulpverlener  worden toegezonden. Het certificaat is 1 jaar geldig. Om de titel bedrijfshulpverlener te behouden, dient de cursist jaarlijks de opfriscursus BHV Herhaling te volgen.

Overige informatie
Indien gewenst, kan de BHV Cursus ook in-company worden gegeven vanaf 6 personen.

Deze cursus is inclusief:
-BHV boek

-examen

-BHV certificaat & pasje

-Gebruiksmaterialen zoals verbandmateriaal en brandblussers

-Koffie, thee & lunch (dit geldt niet tijdens een In-company cursus)

Meer informatie
Wilt u meer weten over onze BHV-trainingen? Neem dan contact met ons op.