Medische Ondersteuning

Wij staan voor u klaar!

Een vlekkeloos verloop van een bedrijfsfeest, beurs, dance event of sportevenement? Laat uw zorg uit handen nemen! Fire and Rescue Services ondersteunt uiteenlopende evenementen van particulieren, bedrijven en (overheids)instellingen. Door de inzet van onze goed getrainde hulpverleners en professioneel materieel spelen wij in op ieder incident dat zich voor kan doen.

Organisatoren willen dat bezoekers zorgeloos kunnen genieten en ongeschonden huiswaarts gaan. Of dit nu kleine of grote evenementen betreft.
Fire and Rescue Services is dé specialist in de verzorging van Eerste Hulp (EHBO) bij evenementen in Nederland.

Personeel
Alle hulpverleners zijn afkomstig uit de praktijk en/of hebben ruime ervaring opgedaan in de Eerste Hulp. Zij volgen regelmatig trainingen op het gebied van evenementenhulpverlening, zoals Eerste Hulp bij Sport Ongevallen (EHBSO) en Eerste Hulp bij Drugs en Alcohol (EHBDA). Bij risico-evenementen worden Medic Responders ingezet. Zij werken volgens het Landelijke Protocol Ambulancezorg. Onder hen bevinden zich onder anderen ambulancechauffeurs, verpleegkundigen en artsen.

Materieel
Fire and Rescue Services beschikt over professioneel materieel dat al naar gelang de grootte van een evenement kan worden ingezet. Naast een ambulance staat er een Medical Unit, een mobiele EHBO-post, ter beschikking. Deze is voorzien van (verband)materialen, verrijdbare behandeltafels en een AED. Op een groot evenemententerrein kunnen de flexibele biketeams en/of een ambulance worden ingezet.

Stadia
Een goed begin draagt bij aan een vlekkeloos verloop. Fire and Rescue Services denkt voor, tijdens en na het evenement mee met de organisatoren. Van de opmaak van een draaiboek tot de evaluatie na afloop. Indien gewenst gaat Fire and Rescue Services in gesprek met de ‘Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie’ (GHOR) in de regio.