Bedrijfshulpverlening – Herhaling

Een Bedrijfshulpverlening opleiding verzorgt door mensen uit de praktijk!

Wees voorbereid op het moment van de waarheid!
In de herhalingscursus worden kennis en vaardigheden uit de basiscursus BHV opgefrist. Dit doen we in een praktijkgerichte en interactieve cursus van 1 dag.

BHV Cursus – BHV Herhaling
1-daagse cursus

Het doel van BHV Herhaling
In de praktijk hoeft een bedrijfshulpverlener gelukkig niet vaak in actie te komen. Echter, wanneer de nood aan de man komt, behoren de handelingen wel adequaat te geschieden. Om de kennis van een bedrijfshulpverlener op het gewenste niveau te houden, dient er daarom jaarlijks een bijscholing plaats te vinden. Het doel van de cursus BHV Herhaling is om het geheugen van de bedrijfshulpverlener op te frissen en de handelingen, daar waar nodig, bij te spijkeren.
Na het met succes afronden van de BHV herhaling  cursus, zal het certificaat bedrijfshulpverlener wederom met een jaar worden verlengd.

Voor wie is BHV Herhaling bedoeld?
De cursus BHV Herhaling is bedoeld voor een ieder die in het verleden ooit geslaagd is voor de cursus BHV Basis, waarvan het certificaat niet ouder is dan een jaar en die ook voor het komend jaar de functie als bedrijfshulpverlener wil blijven vervullen.

De inhoud van BHV Herhaling
Met de eendaagse cursus BHV Herhaling, worden de hoofdpunten van BHV Basis opnieuw geoefend. Deze korte, maar zeer praktisch en doelgerichte BHV herhaling cursus is verre van saai!. Bij BHV Herhaling, wordt aan de onderdelen ‘Brandbestrijding’ en ‘Ontruiming’ extra aandacht gegeven. Hoe moet u omgaan met een brand in uw bedrijf? Bij het onderdeel ‘Levensreddend handelen’ wordt aandacht besteed aan EHBO en AED.

De BHV Herhaling cursus bevat de volgende onderdelen:
-levensreddende handelingen (EHBO)
-communicatie
-ontruiming
-brandbestrijding

De lesdag zal, in tegenstelling tot de cursus BHV Basis, niet worden afgesloten met een examen. Iedere cursist ontvangt na afloop een positieve of een negatieve beoordeling die zal worden teruggekoppeld naar het NIBHV.

Certificaat bedrijfshulpverlener
Het certificaat bedrijfshulpverlener wordt door het NIBHV verlengd na het behalen van een positieve beoordeling bij de BHV herhalingscursus.
Het certificaat is 1 jaar geldig. Om de titel bedrijfshulpverlener te blijven behouden, dient de cursist jaarlijks de opfriscursus BHV Herhaling te volgen.

Overige informatie
Indien gewenst, kan de cursus BHV Herhaling ook In-company worden gegeven vanaf 6 personen.

Deze cursus is inclusief:
-BHV certificaat & pasje
-Gebruiksmaterialen zoals verbandmateriaal en brandblussers
-Koffie, thee & lunch (dit geldt niet tijdens een In-company cursus)

Meer informatie
Wilt u meer weten over onze BHV-trainingen? Neem dan contact met ons op.