Brandwachten

Wij staan voor uw veiligheid!

Fire and Rescue Services anticipeert op de strengere controles van brandveiligheid in en om objecten zoals scholen, zorginstellingen, penintiaire inrichtingen en andere objecten die de afgelopen tijd in het nieuws voor zijn gekomen. Hierdoor is de vraag naar gekwalificeerde brandwachten gestegen.

Onze brandwachten worden ook ingezet voor brandgevaarlijke werkzaamheden zoals dakdekwerkzaamheden, slijpen of lassen op plaatsen waar extra brandgevaar kan ontstaan.

Een brandwacht let op ieders veiligheid met betrekking tot de brandbestrijding. Zo houden zij toezicht op o.a. alle vluchtwegen die vrij moeten zijn, zij staan paraat bij brand onveilige werkzaamheden en signaleren brand onveilige situaties. Een van de belangrijkste dingen is toch wel het leiden van een gecoördineerde inzet bij een calamiteit.

Ook op verzoek van de brandweer kan het voorkomen dat er voor bijvoorbeeld evenementen of tijdelijke bouwwerken brandwachten ingezet dienen te worden. Dit geldt ook voor gebouwen of objecten die door de gemeente zijn afgekeurd maar toch in functie moeten blijven, zoals ziekenhuizen of penintiaire inrichtingen. Ook hierin hebben wij ruime ervaring opgedaan.

Voor (petro)chemische industrie hebben onze veiligheids- en buitenwachten aanvullende certificaten als VCA, verschillende Deltalinqs instructies en de brandwachten hebben tevens het certificaat gasmeten. Voorts zijn al onze brandwachten medisch gekeurd en actief bij een brandweerkorps als beroepskracht of vrijwilliger.

Mocht u gebruik van onze diensten willen maken verwijzen wij u graag door naar onze contactpagina.